Site name

Đurić: Specijalni sud za Kosovo pogrešno ustrojen

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da je Specijalni sud za Kosovo mogao da bude ustrojen bitno drugačije, da bude zaista međunarodni sud, a ne sud koji osniva ili raspušta parlament u Prištini, jer bi tada bi stvari bile drugačije.

7

Piše: FoNet

Beograd 12. januar 2018. 17:00

Đurić: Specijalni sud za Kosovo pogrešno ustrojen

Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Nisu nas ni zvali, ni konsultovali kada su postajali najbolji prijatelji, ni kada su se dogovarali kako će taj sud da ustroje, pa neka nas ne zovu ni sada kada su se posvađali, rekao je Đurić nakon predaje biskopskog projektora Domu kulture u Gračanici.

On je istakao da Srbija nastavalja da goni optužene za ratne zločine i da "imamo 750 aktivnih predmeta na kojima naša tužilaštva rade punom parom".

Prema njegovim rečima, ti ljudi se nalaze na međunarodnim poternicama zbog naše države, "a da se pitaju ovi koji se sad svađaju, niko ne bi bio na poternici".

Đurić smatra da je primetno da je međunarodni položaj Srbije povodom Kosova danas povoljniji nego što je bio pre četiri - pet godina.

On ističe da se vidi više razumavanja, ne samo za poziciju Srbije, jer nema nema novih članstava Kosova u međunarodne institucije, već i za stradanje i golgotu srpskog naroda.

Borićemo se da u predvečerje desetogodišnjice nelegalne, nepravedne, duboko pogrešne secesije ta istina dopre do svakog kutka ove planete, rekao je Đurić.

povezane vesti

komentari (7)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Inimicus Capitalis

12. januar 2018.

Zašto se vaskoliki Đurić ne zabavi sopstvenim sudstvom? Ponaša se kao Angela Merkel čiji sudovi su perfektni, pa ima prava da viri u tuđe.

Miodrag iz Peći

12. januar 2018.

Kosovo Republika nije članica UN pa da se za zločine UQK sudi u međunarodnom sudu pod okriljem UN. Takođe ni EU nema pravo da osnuje sličan sud. Euleks kao međunarodna organizacija koja faktički upravlja Kosovom jedina ima pravo da u okviru sudstva R. Kosovo osnuje takav sud.

Filip

12. januar 2018.

Djuricu nemoj obmanjivati više narod, na Kosovu je poginulo pet puta više albanaca nego Srba ( preko 10000 naspram 2000), ne misliš valjda da je UCK ubijala svoje.

Zet

12. januar 2018.

Ma kakva golgota srbskog naroda, Nisu albanci sa kosova došli u beograd da bi napali narod. Cela planeta za da srbija izvršila genocid nad albancima i bošnjacima, a sada se prave žrtva. Đuriču treba za uvijek zabraniti ulazak u kosovo i pribliżavanje granici kosova za 10 km. On je čovjek koji najviše sija mrżnju.

sibiril mari

13. januar 2018.

Vi ste osoba, iskrena i dobrog karaktera. Nemate prihoda koji vam omogućuju da dosegnete mjesečne isplate Mi smo tvrtka koja otvara svoja vrata onima kojima je potrebna pomoć pružajući Vam ponude od 2.000 do 2.250.000 eura na vrlo jednostavan način. Kontaktirajte nas putem e-maila: sibirilmari@gmail.com

sakisa

13. januar 2018.

Gospodine hipnotisani,kada postigneš da naši sudovi otkriju i osude one koji su ubili i preneli njihova mrtva tela u Srbiju,neka spalili,Mačkatica,neka zakopali,Batajnica ,Petrovo selo,Raška,a neka potopili u vodu,Dunav i Drina.Pronađeno je i identifikovano više od hiljadu leševa,a spaljene u kamenolomu Mačkatica nema broja.Kada se sve ovo reši,onda imamo pravo da tražimo pravdu za naše žrtve.

Tom Sojer

15. januar 2018.

Molim Danas da nas više ne informiše o tome šta ovaj lik i delo AV radi, čini ili lupeta. Čovek je, stvarno, van ovoga sveta, nije humano da nas baš toliko smara. Hvala!