Site name

Štab za kontrolu meda

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je u petak sa predsednikom Saveza pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) Rodoljubom Živadinovićem o pomoći Vlade u razvoju pčelarstva.

2

Piše: FoNet

12. januar 2018. 21:35

Štab za kontrolu meda

Tajođe i o nastavku podrške izgradnji Pogona za prikupljanje i plasman meda pčelara i borbi protiv niespravnog meda na tržištu.

„Projekat je odličan primer kako primarni poljoprivredni proizvođači mogu direktno, bez posrednika, da plasiraju svoj proizvod na tržište Srbije i sveta“, istakla je Brnabić i istakla da će država nastaviti da podržava pčelare i ostale poljoprivrednike.

Živadinović je naglasio da je cilj SPOS da pogon bude najbolji i najmoderniji u regionu.

Brnabić i Živadinović razgovarali su o nastavku aktivnosti u borbi protiv neispravnog meda na tržištu Srbije.

Brnabić je istakla da će Operativni štab Vlade za koordinaciju primene mera za suzbijanje nelegalne
proizvodnje i prometa meda, preparata na bazi meda i drugih proizvoda pčela, nastaviti da sarađuje sa SPOS i nadležnim organima u rešavanju nepravilnosti u prometu meda na tržištu Srbije, navodi se u saopštenju.

komentari (2)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

ljubiša Ignjatović

13. januar 2018.

Godinama na vidikovačkoj pijaci,na šetačkoj stazi,čovek prodaje"čist"med,koji ima uvek istu cenu,400 dinara i noko ništa.A isti proizvođač se pojavljuje na gotovo svim pijacam u beogradu.

ja Srbijanac

14. januar 2018.

"Najmodernija u regionu". Ne moze Srbin bez da bude NAJ u Regionu. Savim nebitno da li je najmodernija u regionu vec sluzi svojoj svrsi po propisanim normama. Setimo se samo alfatoksina i para ulupanih u labaratoriju. Gde je rezultat?