Site name

Politikolog o obeležavanju Dana Republike Srpske

Miloš Ćirić: Srbija nije završila rat u Bosni

* Republika Srpska je politički i vojni projekat Miloševićevog režima preko kog je Srbija pokušala da stvori etnički čistu Veliku Srbiju na teritoriji Bosne

Većina građana Republike Srpske živi u uslovima siromaštva, izolacije i atmosferi mržnje prema Muslimanima, koju pravi korumpirano političko vođstvo entiteta.

18

Piše: S. Čongradin

Beograd 12. januar 2018. 14:30

Miloš Ćirić: Srbija nije završila rat u Bosni

Reč je o običnim ljudima koji su u velikom broju bili i direktni učesnici rata, a koji su danas prepušteni sami sebi, istraumirani i ožalošćeni, gladni i bez perspektive. Međutim, njihove teške životne okolnosti ne umanjuju odgovornost za netrpeljivost prema bosanskim Muslimanima, kao ni njihovu kontinuiranu podršku srpskim nacionalistima, ocenjuje za Danas Miloš Ćirić, politikolog i master studija kulture i medija iz Beograda, u odgovoru na pitanje na koji način razume obične građane Republike Srpske (RS), koji su punim srcem, ponosno i bez ikakve griže savesti i problema slavili Dan RS u utorak, 9. januara.

Prema rečima sagovornika našeg lista, Dan RS je važan "praznik", jer svedoči o "neizbrisivoj odgovornosti Srbije za rat u Bosni".

- Uprkos odluci Ustavnog suda BiH da se taj dan ne obeležava, i ove godine videli smo paradu ponosa Srba u RS čime su opet negirali državnost BiH. Bilo je bizarno gledati Dodika kako sam korača ulicama Banjaluke, ali je u tome bilo i nečeg otrežnjujućeg: on jeste politički gospodar Srpske, i dobro je to jasno videti. Dodik nije odgovoran samo za otrovni nacionalizam kojim vlada entitetom, već i za propast građana koje predstavlja, ističe Ćirić.

Na konstataciju da se i u krugovima koji se zalažu za suočavanje sa ratno zločinačkom odgovornošću sve ređe može čuti pojam "genocidna tvorevina", u kontekstu govora o tom bosanskohercegovačkom entitetu, sagovornik Danasa odgovara da je taj termin "iznosan" samo Srbima.

- Takav utisak nemaju bosanski Muslimani i druge žrtve na čijim je leševima taj entitet nastao. Treba znati elementarne činjenice - RS je politički i vojni projekat Miloševićeve Srbije preko kog je Srbija pokušala da stvori etnički čistu Veliku Srbiju na teritoriji Bosne. Politička i vojna elita RS nastala je u Beogradu - Radovan Karadžić je izabran za lidera Bosanskih Srba u Sava centru, Ratko Mladić je srpski vojni penzioner. Konfuziji oko termina "genocidna tvorevina" doprinosi i to što srpska politička elita i javnost lažno predstavljaju činjenice o karakteru rata u BiH i zločinima počinjenim pre genocida u Srebrenici. Serija genocida i etničkih čišćenja u BiH od strane Vojske RS i uz podršku Beograda počela je već 1992. godine. Do genocida u Srebrenici 1995, Srbi su već počinili skoro sve masovne ratne zločine u kampanji "čišćenja" Bosne od nesrpskog stanovništva. U tom smislu, Srebrenica je samo kulminacija i paradigma, a uspostavljanje RS je jedino bilo moguće na zločinima počinjenim pre toga, zato je taj termin važan i zauvek aktuelan, napominje Ćirić.

Upitan kako razume poruku koju je državni vrh poslao izostankom na obeležavanju Dana RS u Banjaluci, sagovornik Danasa kaže da to zapravo nije izostanak.

- Državni vrh nije ni morao da se pojavi u Banjaluci na dan obeležavanja RS. Oni na uništavanju BiH kao države rade svakodnevno iz Beograda, pa je sasvim sporedno da li su prisustvovali proslavi ili ne. Premijerka Brnabić je negirala genocid u Srebrenici, pokazujući jedinstvo sa predsednikom Vučićem i kontinuitet sa svim prethodnim vladama Srbije od početka 90-ih do danas. Bivši predsednik Nikolić je, kao i bivši predsednik Tadić, primio orden od Dodika i poželeo Republici Srpskoj nezavisnost, što je još jedan u nizu udaraca celovitoj i funkcionalnoj BiH. Predsednik Vučić je već decenijama važan akter u proizvođenju nestabilnosti u Bosni. Ovakvo ponašanje trenutne, ali i bivših srpskih političkih elita pokazuje da oni nastavljaju ideologiju Slobodana Miloševića, i da nisu odustali od ideje svih Srba u jednoj državi, koja je već života koštala stotine hiljada i unesrećila milione ljudi. Zato je neprimetno prošla vest o donošenju Potočarske deklaracije kojom su se predstavnici preživelih žrtava genocida sa teritorije RS založili za demokratiju, mir, pomirenje i ravnopravnost svih u RS i BiH, kaže Ćirić.

On zaključuje da "ono malo preostalih bosanskih Muslimana u RS danas živi u još težim uslovima".

- Svakodnevno se suočavaju sa diskriminacijom, isključuju se iz donošenja odluka sve dok se aktivno podržava i ohrabruje njihovo napuštanje entiteta. To je još jedan pokazatelj da Srbija rat u Bosni nije završila, samo ga danas preko rukovodstva u Banjaluci vodi u mirnodopskim uslovima. Taj rat podrazumeva sistemsko i uporno kršenje ljudskih prava bosanskih Muslimana i drugih nesrba kojima Dodik uz podršku Srbije čini njihov život nepodnošljivim, a sve u cilju "čišćenja" tog prostora od nesrba i stvaranja uslova za neku novu Veliku Srbiju, kaže Miloš Ćirić.

povezane vesti

komentari (18)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Filip

12. januar 2018.

Bravo Ćiriću, konačno da neko kaže pravu istinu.

čičko

12. januar 2018.

Ovaj nezna šta priča.

Maximus

12. januar 2018.

Ovaj dečko bi mogao da razumije građane RS samo da mu je dupe vidjelo ratište, a pitanje da li je bio rođen tad. Često objavljujete razgovore sa likovima koji mnogo generalizujzu vrlo osjetljive teme i svašta sebi daju za pravo. Koliko osnova tu ima, vi biste trebali znati.

sa distancxe

12. januar 2018.

Mladiću, pun si otrova i mržnje prema srpskom narodu.Toliko laži i neistina si izgovorio da se čovek pita - pa zašto studiraš u Beogradu,zašto to ne činiš u Sarajevu.

Mila

12. januar 2018.

Bravo za tekst i istinu.

Reformator

12. januar 2018.

Alal Ti vera zemljace ! Od A-Z, sve je tacno. Ova istina, jedino ne odgovara cetnicko-popovskoj druzini. Pzd. od pravoslavca iz BiH.

Budući Vojnik R.BiH

12. januar 2018.

KONAČNO NEKO NORMALAN BRAVO PAŠA ALLAH TE NAGRADIO AMIN !!!

Jure

12. januar 2018.

E svaka ti cast ljudino. Iskreno. Bravo majstore. Mnigi srbi ne znaju sta se desavalo u Bosni.

Dandi

12. januar 2018.

Kamo srece da je vise Milosa Cirica u Beogradu jer bi do sada Srbija odavno isplivala iz kaljuge u kojoj se valja zadnjih decenija. Bog nece izmeniti sudbinu jednog naroda dok taj narod ne izmeni sebe. U Srbiji toga jos dugo nece biti.

Autonomaš

12. januar 2018.

Hag nije našao vezu između Miloševića i Bosne, a to je zato jer je izostavio Jogurt revoluciju. Nju su upravo izveli žitelji B. Palanke koja je krcata žiteljima porekla iz Bosne koji su pripremili teren za započinjanje rata u kom je trebalo ostvariti Veliku Srbiju.

ljuvinka Stojadinovic Schutten

12. januar 2018.

Gospodin Ciric pise kao da mu je diktirala Sonja Biserko ili neka placena persona iz Zagreba.,a mozda I iz Splita.Sine,zapamti jedno ,ostavi nas na miru I idi u njihovu "lepuPricas u negativnom kodeksu ,kako mi hocemo veliku Srbiju,i to na racun Hrvata I Bosnjaka....Cista glupost;Pogledaj koje narode je ,najvise pogodio zadnji rat.NAS,NASU BRACU KOJI SU BACANI U JAME U WWII I ZATO ZACEPI TA PRLJAVA ,LAZLJIVA USTA.+++

ako je ovo novinarstvo onda...

12. januar 2018.

Sudeci po "intervjuu" anaciJonalisti ne zaostaju ni malo za patriJotama u ispranosti mozga a sudeci po komentarima ne zaostaje za njima ni komsiluk.

Miloš Vuletić

13. januar 2018.

Moj komentar niste objavili,a ništa uvredljivo nisam pisao.Mislio sam da je ovo slobodan list,ali izgleda da je slobodan samo za one koji pljuju na srpske žrtve i srpski narod.

Wuk

13. januar 2018.

Pitanja ima dosta ali kao prvo otkuda vam pravo da pisete o stvarima koje vi samo gledate iz vana.? Bosnu gledate iz Srbije kao na tv i komentarisete odnose naroda u njoj.Ja sam svedok i ucesnik dogadjaja od pocetka do kraja i sada zivim ovde.Gomile lazi o agresiji i velikij Srbiji.Ta dva termina uopste nikad niko nije sominjao pred rat kao ni za vrijeme rata.U mom okruzenju nema mrznje prema drugim narodima iako ne zivim vise gdje sam se rodio.Gomile lazi se provlace kroz usi naroda na sve tri strane da bi se mulj odrzao na povrsini.A vi iz Srbije i Hrvatske lupate svasta.Imao bih materijala da pisem danima ali je jedna surova istina u Bosni tri naroda tri istine tri lazi

GRAĐANSKI RAT

13. januar 2018.

Srbija nije ni vodila rat sa BiH gde živi 4 miliona Srba , jer se tamo desio GRAĐANSKI RAT između Srba pravoslavaca (koji žele ujedinjenje sa Srbijom) i drugih Srba (katolika i muslimana ) koji žele unitarnu centralističku BiH. Ateisti su bili neutralni u borbi, ali za unitarnu BiH.

Aleksandar Mladenovic

15. januar 2018.

Stvarno cime je ova neodrasla osoba zasluzila ovoliki intrevju? Cime je jedan momak koji se jos uvek obrazuje pa i odrasta zasluzio ovoliki prostor? Politicki egzibicionizam i olako ocenjivanje, podcenjivanje i omalovazavanje neistomislejnika ga pre diskvalifikuju i nego sto ga cine kvalifikovanim sagovornikom. Evidentno je on resio da se samopromocijom, odnosno promocijom stavova koji su dragi usima onih koji dele sinekure i stipendije, lepo obezbedi, i tu njegovu legitimnu ali ipak sebicnu odluku ne treba mesati sa altruizmom.

Mancini

16. januar 2018.

Čovek što ovo piše pun je mržnje prema srpskom narodu u Bosni...Da li je to sam smislio ili samo iskazuje po nečijem diktatu. Nek malo prouči istoriju: srpski narod je prepolovljen u Drugom svetskom ratu na teritorijama sadašnje Bosne i Hrvatske jer je nad njim učinjen pravi genocid ! na desetine i stotine jama je popunjeno srpskim življenmm od 7 do 107 godina... A onda im je 91.ponovo osporeno pravo na život, i primorani su da budu građani trećeg reda u Tuđmanovoj i Alijinoj državi..To bi isto bilo kao kad bi Jevreje terali da žive u nekom novom Trećem rajhu. Srbi naravno nisu na to pristali.. Ovakvim tekstovima gde vi državu Srbiju otpužujete za rat u Bosni, samo pravite sramne konstrukcije i brukate se kao novina. Milošević je kriv, ja nikad njega nisam podržavao ni njegovu politiku. Ali problem je što se ovde ne krivi Milošević ili Karadžić već čitav srpski narod...U Srbiji je i postojala opozicija takvoj politici za razliku od Hrvatske i BiH.. Nikad ne čujem kritike Tuđmanovog sna o etnički čistoj Hrvatskoj niti IZetbegovićeve islamske deklaracije. Znači po autoru ne treba da postoji Republika Srpska, napada se Banjaluka, a Srbi u BiH najbolje je da ne postoje, a ako već egzistiraju, onda da slušaju šta im kaže Sarajevo i Bakir IZetbegović..Autor teksta sigurno uživa podršku Sarajeva kao ,,razuman Srbin"..Fuj.

Kaetanomartinez

16. januar 2018.

Nemas ti mali pojma, ne donosi zakljucke na osnovu medijskih "Istina", gorko ces se iznenaditi i stidjeti svojih rijeci kad isplivaju sva dokumenta i sve cinjenice vezane za gradjanski rat u BiH, zao mi te je, ali odrastces

Politikolog o obeležavanju Dana Republike Srpske

Miloš Ćirić: Srbija nije završila rat u Bosni

* Republika Srpska je politički i vojni projekat Miloševićevog režima preko kog je Srbija pokušala da stvori etnički čistu Veliku Srbiju na teritoriji Bosne

Većina građana Republike Srpske živi u uslovima siromaštva, izolacije i atmosferi mržnje prema Muslimanima, koju pravi korumpirano političko vođstvo entiteta.

18

Piše: S. Čongradin

Beograd 12. januar 2018. 14:30

Miloš Ćirić: Srbija nije završila rat u Bosni

Reč je o običnim ljudima koji su u velikom broju bili i direktni učesnici rata, a koji su danas prepušteni sami sebi, istraumirani i ožalošćeni, gladni i bez perspektive. Međutim, njihove teške životne okolnosti ne umanjuju odgovornost za netrpeljivost prema bosanskim Muslimanima, kao ni njihovu kontinuiranu podršku srpskim nacionalistima, ocenjuje za Danas Miloš Ćirić, politikolog i master studija kulture i medija iz Beograda, u odgovoru na pitanje na koji način razume obične građane Republike Srpske (RS), koji su punim srcem, ponosno i bez ikakve griže savesti i problema slavili Dan RS u utorak, 9. januara.

Prema rečima sagovornika našeg lista, Dan RS je važan "praznik", jer svedoči o "neizbrisivoj odgovornosti Srbije za rat u Bosni".

- Uprkos odluci Ustavnog suda BiH da se taj dan ne obeležava, i ove godine videli smo paradu ponosa Srba u RS čime su opet negirali državnost BiH. Bilo je bizarno gledati Dodika kako sam korača ulicama Banjaluke, ali je u tome bilo i nečeg otrežnjujućeg: on jeste politički gospodar Srpske, i dobro je to jasno videti. Dodik nije odgovoran samo za otrovni nacionalizam kojim vlada entitetom, već i za propast građana koje predstavlja, ističe Ćirić.

Na konstataciju da se i u krugovima koji se zalažu za suočavanje sa ratno zločinačkom odgovornošću sve ređe može čuti pojam "genocidna tvorevina", u kontekstu govora o tom bosanskohercegovačkom entitetu, sagovornik Danasa odgovara da je taj termin "iznosan" samo Srbima.

- Takav utisak nemaju bosanski Muslimani i druge žrtve na čijim je leševima taj entitet nastao. Treba znati elementarne činjenice - RS je politički i vojni projekat Miloševićeve Srbije preko kog je Srbija pokušala da stvori etnički čistu Veliku Srbiju na teritoriji Bosne. Politička i vojna elita RS nastala je u Beogradu - Radovan Karadžić je izabran za lidera Bosanskih Srba u Sava centru, Ratko Mladić je srpski vojni penzioner. Konfuziji oko termina "genocidna tvorevina" doprinosi i to što srpska politička elita i javnost lažno predstavljaju činjenice o karakteru rata u BiH i zločinima počinjenim pre genocida u Srebrenici. Serija genocida i etničkih čišćenja u BiH od strane Vojske RS i uz podršku Beograda počela je već 1992. godine. Do genocida u Srebrenici 1995, Srbi su već počinili skoro sve masovne ratne zločine u kampanji "čišćenja" Bosne od nesrpskog stanovništva. U tom smislu, Srebrenica je samo kulminacija i paradigma, a uspostavljanje RS je jedino bilo moguće na zločinima počinjenim pre toga, zato je taj termin važan i zauvek aktuelan, napominje Ćirić.

Upitan kako razume poruku koju je državni vrh poslao izostankom na obeležavanju Dana RS u Banjaluci, sagovornik Danasa kaže da to zapravo nije izostanak.

- Državni vrh nije ni morao da se pojavi u Banjaluci na dan obeležavanja RS. Oni na uništavanju BiH kao države rade svakodnevno iz Beograda, pa je sasvim sporedno da li su prisustvovali proslavi ili ne. Premijerka Brnabić je negirala genocid u Srebrenici, pokazujući jedinstvo sa predsednikom Vučićem i kontinuitet sa svim prethodnim vladama Srbije od početka 90-ih do danas. Bivši predsednik Nikolić je, kao i bivši predsednik Tadić, primio orden od Dodika i poželeo Republici Srpskoj nezavisnost, što je još jedan u nizu udaraca celovitoj i funkcionalnoj BiH. Predsednik Vučić je već decenijama važan akter u proizvođenju nestabilnosti u Bosni. Ovakvo ponašanje trenutne, ali i bivših srpskih političkih elita pokazuje da oni nastavljaju ideologiju Slobodana Miloševića, i da nisu odustali od ideje svih Srba u jednoj državi, koja je već života koštala stotine hiljada i unesrećila milione ljudi. Zato je neprimetno prošla vest o donošenju Potočarske deklaracije kojom su se predstavnici preživelih žrtava genocida sa teritorije RS založili za demokratiju, mir, pomirenje i ravnopravnost svih u RS i BiH, kaže Ćirić.

On zaključuje da "ono malo preostalih bosanskih Muslimana u RS danas živi u još težim uslovima".

- Svakodnevno se suočavaju sa diskriminacijom, isključuju se iz donošenja odluka sve dok se aktivno podržava i ohrabruje njihovo napuštanje entiteta. To je još jedan pokazatelj da Srbija rat u Bosni nije završila, samo ga danas preko rukovodstva u Banjaluci vodi u mirnodopskim uslovima. Taj rat podrazumeva sistemsko i uporno kršenje ljudskih prava bosanskih Muslimana i drugih nesrba kojima Dodik uz podršku Srbije čini njihov život nepodnošljivim, a sve u cilju "čišćenja" tog prostora od nesrba i stvaranja uslova za neku novu Veliku Srbiju, kaže Miloš Ćirić.

povezane vesti

komentari (18)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Filip

12. januar 2018.

Bravo Ćiriću, konačno da neko kaže pravu istinu.

čičko

12. januar 2018.

Ovaj nezna šta priča.

Maximus

12. januar 2018.

Ovaj dečko bi mogao da razumije građane RS samo da mu je dupe vidjelo ratište, a pitanje da li je bio rođen tad. Često objavljujete razgovore sa likovima koji mnogo generalizujzu vrlo osjetljive teme i svašta sebi daju za pravo. Koliko osnova tu ima, vi biste trebali znati.

sa distancxe

12. januar 2018.

Mladiću, pun si otrova i mržnje prema srpskom narodu.Toliko laži i neistina si izgovorio da se čovek pita - pa zašto studiraš u Beogradu,zašto to ne činiš u Sarajevu.

Mila

12. januar 2018.

Bravo za tekst i istinu.

Reformator

12. januar 2018.

Alal Ti vera zemljace ! Od A-Z, sve je tacno. Ova istina, jedino ne odgovara cetnicko-popovskoj druzini. Pzd. od pravoslavca iz BiH.

Budući Vojnik R.BiH

12. januar 2018.

KONAČNO NEKO NORMALAN BRAVO PAŠA ALLAH TE NAGRADIO AMIN !!!

Jure

12. januar 2018.

E svaka ti cast ljudino. Iskreno. Bravo majstore. Mnigi srbi ne znaju sta se desavalo u Bosni.

Dandi

12. januar 2018.

Kamo srece da je vise Milosa Cirica u Beogradu jer bi do sada Srbija odavno isplivala iz kaljuge u kojoj se valja zadnjih decenija. Bog nece izmeniti sudbinu jednog naroda dok taj narod ne izmeni sebe. U Srbiji toga jos dugo nece biti.

Autonomaš

12. januar 2018.

Hag nije našao vezu između Miloševića i Bosne, a to je zato jer je izostavio Jogurt revoluciju. Nju su upravo izveli žitelji B. Palanke koja je krcata žiteljima porekla iz Bosne koji su pripremili teren za započinjanje rata u kom je trebalo ostvariti Veliku Srbiju.

ljuvinka Stojadinovic Schutten

12. januar 2018.

Gospodin Ciric pise kao da mu je diktirala Sonja Biserko ili neka placena persona iz Zagreba.,a mozda I iz Splita.Sine,zapamti jedno ,ostavi nas na miru I idi u njihovu "lepuPricas u negativnom kodeksu ,kako mi hocemo veliku Srbiju,i to na racun Hrvata I Bosnjaka....Cista glupost;Pogledaj koje narode je ,najvise pogodio zadnji rat.NAS,NASU BRACU KOJI SU BACANI U JAME U WWII I ZATO ZACEPI TA PRLJAVA ,LAZLJIVA USTA.+++

ako je ovo novinarstvo onda...

12. januar 2018.

Sudeci po "intervjuu" anaciJonalisti ne zaostaju ni malo za patriJotama u ispranosti mozga a sudeci po komentarima ne zaostaje za njima ni komsiluk.

Miloš Vuletić

13. januar 2018.

Moj komentar niste objavili,a ništa uvredljivo nisam pisao.Mislio sam da je ovo slobodan list,ali izgleda da je slobodan samo za one koji pljuju na srpske žrtve i srpski narod.

Wuk

13. januar 2018.

Pitanja ima dosta ali kao prvo otkuda vam pravo da pisete o stvarima koje vi samo gledate iz vana.? Bosnu gledate iz Srbije kao na tv i komentarisete odnose naroda u njoj.Ja sam svedok i ucesnik dogadjaja od pocetka do kraja i sada zivim ovde.Gomile lazi o agresiji i velikij Srbiji.Ta dva termina uopste nikad niko nije sominjao pred rat kao ni za vrijeme rata.U mom okruzenju nema mrznje prema drugim narodima iako ne zivim vise gdje sam se rodio.Gomile lazi se provlace kroz usi naroda na sve tri strane da bi se mulj odrzao na povrsini.A vi iz Srbije i Hrvatske lupate svasta.Imao bih materijala da pisem danima ali je jedna surova istina u Bosni tri naroda tri istine tri lazi

GRAĐANSKI RAT

13. januar 2018.

Srbija nije ni vodila rat sa BiH gde živi 4 miliona Srba , jer se tamo desio GRAĐANSKI RAT između Srba pravoslavaca (koji žele ujedinjenje sa Srbijom) i drugih Srba (katolika i muslimana ) koji žele unitarnu centralističku BiH. Ateisti su bili neutralni u borbi, ali za unitarnu BiH.

Aleksandar Mladenovic

15. januar 2018.

Stvarno cime je ova neodrasla osoba zasluzila ovoliki intrevju? Cime je jedan momak koji se jos uvek obrazuje pa i odrasta zasluzio ovoliki prostor? Politicki egzibicionizam i olako ocenjivanje, podcenjivanje i omalovazavanje neistomislejnika ga pre diskvalifikuju i nego sto ga cine kvalifikovanim sagovornikom. Evidentno je on resio da se samopromocijom, odnosno promocijom stavova koji su dragi usima onih koji dele sinekure i stipendije, lepo obezbedi, i tu njegovu legitimnu ali ipak sebicnu odluku ne treba mesati sa altruizmom.

Mancini

16. januar 2018.

Čovek što ovo piše pun je mržnje prema srpskom narodu u Bosni...Da li je to sam smislio ili samo iskazuje po nečijem diktatu. Nek malo prouči istoriju: srpski narod je prepolovljen u Drugom svetskom ratu na teritorijama sadašnje Bosne i Hrvatske jer je nad njim učinjen pravi genocid ! na desetine i stotine jama je popunjeno srpskim življenmm od 7 do 107 godina... A onda im je 91.ponovo osporeno pravo na život, i primorani su da budu građani trećeg reda u Tuđmanovoj i Alijinoj državi..To bi isto bilo kao kad bi Jevreje terali da žive u nekom novom Trećem rajhu. Srbi naravno nisu na to pristali.. Ovakvim tekstovima gde vi državu Srbiju otpužujete za rat u Bosni, samo pravite sramne konstrukcije i brukate se kao novina. Milošević je kriv, ja nikad njega nisam podržavao ni njegovu politiku. Ali problem je što se ovde ne krivi Milošević ili Karadžić već čitav srpski narod...U Srbiji je i postojala opozicija takvoj politici za razliku od Hrvatske i BiH.. Nikad ne čujem kritike Tuđmanovog sna o etnički čistoj Hrvatskoj niti IZetbegovićeve islamske deklaracije. Znači po autoru ne treba da postoji Republika Srpska, napada se Banjaluka, a Srbi u BiH najbolje je da ne postoje, a ako već egzistiraju, onda da slušaju šta im kaže Sarajevo i Bakir IZetbegović..Autor teksta sigurno uživa podršku Sarajeva kao ,,razuman Srbin"..Fuj.

Kaetanomartinez

16. januar 2018.

Nemas ti mali pojma, ne donosi zakljucke na osnovu medijskih "Istina", gorko ces se iznenaditi i stidjeti svojih rijeci kad isplivaju sva dokumenta i sve cinjenice vezane za gradjanski rat u BiH, zao mi te je, ali odrastces