Enduro moto trke na Ceru 1Planina Cer: Uskoro moto-kros trke

Enduro moto trke biće organizovane na planini Cer, četvrtog i petog novembra. Trke organizuju Moto savez Srbije i Sportsko društvo „Cerera sport“, pod pokroviteljstvom Grada Šapca.

Srđan Mitrašinović, direktor Turističke organizacije Šapca, podseća na veliki i neiskorišćen prirodni potencijal Cera. Događaji, kao što su Enduro trka i biciklistički maraton koji je organizovan u avgustu, pravi je način da se prikaže sav potencijal planine.

Božidar Katić, član Gradskog veća grada Šapca, napominje da je organizovanje atraktivnih sportskih manifestacija na Ceru, način da se planina približi Šapčanima i svima koji žive u njenoj okolini.

– Ova interesantna trka, koju smo ostavili za sam kraj sezone, uvod je u aktivnosti koje planiramo na Ceru u narednom periodu. Pozivam sve ljubitelje prirode i rekreacije da dođu na našu planinu i uživaju u sportskom spektaklu, ističe Božidar Katić.

Lazar Jahurić, predsednik Sportskog društva „Cerera sport“, najavio je spektakl za ljubitelje moto trka. On je napomenuo da je ovo prva godina kako se organizuju ove vrste trka na Ceru.

– Očekuju nas dva zanimljiva dana na Ceru. Četvrtog novembra takmičare očekuje poligon sa preprekama na kom će im se meriti vreme za koje pređu deonicu. Najbolje plasirani će prvi startovati sledećeg dana, kaže Jahurić.

– Po svemu treba očekivati da će trka biti na zavidnom nivou, iako je prva godina organizacije, kaže Darko Radonjić, generalni sekretar Moto saveza Srbije i ističe da je ovo nova staza i trasa kojom će se takmičari prvi put kretati.

Takmičari će biti u „A“-profesionalnoj i „B“-srednjoj kategoriji. Staza će biti od 15 do 16 kilometara dužine, pa će takmičari voziti po tri kruga, jer je 40 kilometara minimalna norma za zvaničnu trku. Do sada se prijavilo više od 30 takmičara, što je za prvu godinu organizacije jako dobar odziv, a organizatori pripremaju u nagrade za najuspešnije takmičare.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari